VERTAISRADIO

Hyvää alkanutta vuotta urheilutoimitukselta. Tänään aiheinamme Amerikkalaisen jalkapallon NFL – sarja, jääkiekon SM – liiga ja NHL – sarja sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

 

Amerikkalaista jalkapalloa, NFL – sarja:

Perjantaiaamuna Suomen aikaa Dallas voitti Tennesseen pistein 27 – 13. Muita tuloksia: Jacksonville voitti Houstonin 31 – 3, Kansas City voitti Denverin 27 – 24, New Orleans voitti Philadelphian 20 – 10, New England voitti Miamin 23 – 21, San Francisco voitti Las Vegasin jatkoajalla 37 – 34, Tampa Bay voitti Carolinan 30 – 24, Pittsburgh voitti Baltimoren 16 – 13, Green Bay voitti Minnesotan 41 – 17 ja Seattle voitti New York Jetsin 23 – 6. Ottelu Buffalo – Cincinnati keskeytettiin sairastapauksen takia, uusi peliaika ei tätä kirjoitettaessa ole tiedossa.

 

Pudotuspeleihinhän jatkaa sekä AFC – että NFC konferenssin 4 divisioonavoittajaa sekä 3 parasta muuta joukkuetta divisioonaan katsomatta. NFC:n puolella paikkansa ovat varmistaneet Philadelphia, sillä on 13 voittoa ja 2 tappiota. Minnesota ja San Francisco, 12 voittoa ja 4 tappiota. Tampa Bay 8 voittoa ja 8 tappiota, Dallas, 12 voittoa ja 4 tappiota sekä New York Giants, jolla on 9 voittoa, 6 tappiota ja 1 tasapeli. Seattle 8 voittoa ja 8 tappiota menisi viimeisenä pudotuspeleihin, jos kausi päättyisi nyt. Detroit ja Green Bay, myös 8 voittoa ja 8 tappiota ovat lähimmät uhkaajat. Washingtonilta, 7 voittoa, 8 tappiota ja 1 tasapeli, New Orleansilta, 7 voittoa ja 9 tappiota, Atlantalta ja Carolinalta 6 voittoa ja 10 tappiota, Los Angeles Ramsilta, eli hallitsevalta Super Bowl voittajalta, 5 voittoa ja 11 tappiota, Arizonalta, 4 voittoa ja 12 tappiota sekä Chicagolta, 3 voittoa ja 12 tappiota, jää pudotuspelipaikka saavuttamatta tällä kaudella

AFC:n puolella Kansasilla on 13 voittoa ja 3 tappiota. Myös Cincinnati, 11 voittoa ja 4 tappiota sekä Baltimore ja Los Angeles Chargers, 10 voittoa ja 6 tappiota, varmistivat pudotuspelipaikan. Jacksonville ja New England 8 voittoa ja 8 tappiota, ovat myös menossa pudotuspeleihin, jos kausi olisi päättynyt. Miami ja Pittsburgh, myöskin 8 voittoa ja 8 tappiota sekä Tennessee 7 voittoa ja 9 tappiota, ovat lähimmät haastajat. Cleveland ja New York Jets, 7 voittoa ja 9 tappiota, Las Vegas, 6 voittoa ja 10 tappiota, Indianapolis, 4 voittoa, 11 tappiota ja 1 tasapeli, Denver, 4 voittoa ja 12 tappiota sekä Houston 2 voitto, 13 tappiota ja 1 tasapeli ovat jo menettäneet pudotuspelimahdollisuutensa.

Enemmän NFL – asiaa urheilukornerissa, vertaisradiossa, perjantaina 06.01.2023 kello 19.00

 

Jääkiekkoa, SM – Liiga:

Torstaina JYP voitti Ässät maalein 5 – 0, JYPin maalit ensin mainittuna. Perjantaina Lukko voitti JYPin jatkoajalla lukemin 3 – 2, Raumalaisten maalit ensin mainittuna, Ilves voitti Jukurit 5 – 2, KalPa voitti HPK:n 5 – 2, Kärpät voitti Pelicansin 2 – 1 sekä Ässät voitti TPS:n voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 4 – 3.

Lukko johtaa sarjaa, se on kerännyt 70 pistettä. Pelicans on toisena, sillä on 62 pistettä, kuten kolmantena olevalla Ilvekselläkin. Neljäntenä oleva Tappara on kerännyt 60 pistettä. Viidentenä olevalla KalPalla, kuudentena olevalla Kärpillä ja seitsemäntenä olevalla TPS:llä on 56 pistettä kullakin. JYP on kymmenes, se on kerännyt 44 pistettä. Sport, KooKoo, HIFK ja HPK, 43 pistettä sekä SaiPa, 33 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä. Tänään pelataan ottelut JYP – TPS ja Tappara – Jukurit kello 18.30. Huomenna pelataan mm. ottelut Ilves – Ässät ja Lukko – Kärpät kello 18.30. Lisää tilastoja ja otteluja lähteessämme, liiga.fi – sivulla.

 

Jääkiekkoa, NHL

Poimintoja: Florida voitti Montrealin maalein 7 – 2, Floridan Aleksander Barkoville merkittiin 3 maalia eli kypärätemppu ja 2 syöttöpistettä sekä Floridan Eetu Luostariselle merkittiin maali, Tampa Bay voitti New York Rangersin voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 2 – 1, New Yorkin Kaapo Kakon voittomaalilaukausyrityksen Tampan maalivahti torjui, Dallas voitti Minnesotan 4 – 1, Dallasin Miro Heiskaselle ja Roope Hintzille merkittiin syöttöpiste, Carolina voitti Floridan 4 – 0, Carolinan Jesperi Kotkaniemelle merkittiin maali ja syöttöpiste, Carolinan Teuvo Teräväiselle maali ja Carolinan Sebastian Aholle syöttöpiste, Edmonton voitti Seattlen 7 – 2, Edmontonin Jesse Puljujärvelle merkittiin maali, Las Vegas voitti Nashvillen jatkoajalla 5 – 4, Nashvillen Mikael Granlundille merkittiin syöttöpiste, Washington voitti Motrealin 9 – 2, Washingtonin Alex Ovechkinille merkittiin 3 maalia eli kypärätemppu, Dallas voitti San Josen 5 – 2, Dallasin Roope Hintzille ja Esa Lindellille merkittiin maali kummallekin ja Dallasin Miro Heiskaselle 2 syöttöpistettä. Boston voitti Pittsburghin 2 – 1, Pittsburghin Kasperi Kapanen teki joukkeensa ainoan maalin sekä Las Vegas voitti Coloradon 3 – 2, Coloradon Mikko Rantaselle merkittiin maali ja syöttöpiste sekä Coloradon Artturi Lehkoselle 2 syöttöpistettä. Ensi yönä (Ti – Ke) pelataan mm. ottelut: Florida – Arizona, New York Rangers – Carolina, Washington – Buffalo ja Ottawa – Columbus kello 02.00, Nashville – Montreal kello 03.00, Chicago – Tampa Bay kello 03.30, Edmonton – Seattle kello 04.00 sekä Los Angeles – Dallas kello 05.00. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan mm. ottelu: Anaheim – Dallas kello 05.00.

 

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Perjantaina Liverpool voitti Leicesterin maalein 2 – 1. Lauantaina Manchester United voitti Wolverhamptonin 1 – 0, Arsenal voitti Brightonin 4 – 2, Crystal Palace voitti Bournemouthin 2 – 0 sekä Manchester City ja Everton tasasivat pisteet 1 – 1 tuloksella. Sunnuntaina Aston Villa voitti Tottenhamin 2 – 0 sekä Nottingham ja Chelsea tasasivat pisteet 1 – 1 tuloksella. Eilen Brentford voitti Liverpoolin 3 – 1. Tänään pelataan mm. ottelut Leicester – Fulham, Arsenal – Newcastle ja Everton – Brighton kello 21.45 sekä Manchester United – Portsmouth kello 22.00. Huomenna keskiviikkona ohjelmassa ovat mm. ottelut Southampton – Nottingham kello 21.30 ja Aston Villa – Wolverhampton sekä Crystal Palace – Tottenham kello 22.00

Arsenal johtaa sarjaa, se on kerännyt 43 pistettä. Manchester City on toisena, sillä on 36 pistettä, Newcastle kolmantena, sillä on 34 pistettä ja Manchester United neljäntenä, se on kerännyt 32 pistettä. Tottenham on viides, sillä on 30 pistettä, kuudentena olevalla Liverpoolilla on 28 pistettä, seitsemäntenä olevalla Brentfordilla on 26 pistettä ja kahdeksantena oleva Fulham on kerännyt 25 pistettä, kuten yhdeksäntenä oleva Chelseakin. Brighton on kymmenes, se on kerännyt 24 pistettä. Crystal Palace on yhdestoista, sillä on 22 pistettä, Aston Villa kahdestoista, sillä on 21 pistettä, kolmantenatoista oleva Leicester on kerännyt 17 pistettä ja neljäntenätoista oleva Leeds on kerännyt 16 pistettä, kuten viidentenätoista oleva Bournemouthikin. Everton, 15 pistettä, West Ham ja Nottingham, 14 pistettä kummallakin, Wolverhampton, 13 pistettä sekä Southampton, 12 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

 

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Torstaina Luton voitti QPR:n maalein 3 – 0, Sunderland voitti Wiganin 4 – 1, Sheffield United voitti Blackpoolin 2 – 1, Hull voitti Birminghamin 1 – 0, Burnley voitti Stoken 1 – 0, Coventry ja Cardiff pelasivat maalittoman tasapelin sekä Norwich ja Reading tasasivat pisteet 1 – 1 tuloksella. Sunnuntaina Balckburn voitti Cardiffin 1 – 0, Luton voitti Huddersfieldin 2 – 1 sekä Coventry ja Bristol City jakoivat pisteet 1 – 1 tuloksella. Eilen Watford voitti Norwichin 1 – 0, Preston voitti Stoken 1 – 0, Burnley voitti Swansean 2 – 1, Middlesbrough voitti Birminghamin 3 – 1sekä QPR ja Sheffield United tasasivat pisteet 1 – 1 tuloksella.

Burnley johtaa sarjaa, se on kerännyt 56 pistettä. Toisena olevalla Sheffield Unitedilla on 51 pistettä. Kolmantena on Blackburn, 42 pistettä ja neljäntenä Watford, 40 pistettä. Viidentenä oleva Middlesbrough on kerännyt 39 pistettä, kuten kuudentena oleva Millwall ja seitsemäntenä oleva Luton. Sunderland on kahdeksas, sillä on 38 pistettä, kuten yhdeksäntenä olevalla West Bromwichillakin. Preston on kymmenes, sillä on 37 pistettä ja seuraavina olevat Norwich, QPR ja Reading ovat keränneet 36 pistettä kukin. Birmingham on seitsemästoista, sillä on 32 pistettä. Cardiff, 28 pistettä, Rotherham, 27 pistettä, Blackpool, 26 pistettä, Huddersfield, 25 pistettä sekä Wigan 24 pistettä ovat sarjataulukossa viimeisinä.

 

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette sekä Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta.