VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme jääkiekon SM – liiga ja NHL – sarja sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

Jääkiekkoa, SM – Liiga:

Välierien seuraavat ottelut: Tappara – HIFK huomenna keskiviikkona kello 18.30 ja Ilves – Pelicans torstaina kello 18.30.

Jääkiekkoa, NHL

Poimintoja: New York Rangers voitti Washingtonin maalein 5 – 2, New Yorkin Kaapo Kakolle merkittiin maali ja Washingtonin Alex Ovechkinille syöttöpiste, Carolina voitti New York Islandersin 2 – 1, Carolinan Jesperi Kotkaniemelle merkittiin maali ja Carolinan Jesse Puljujärvelle syöttöpiste, Puljujärven ensimmäiset pisteet hänen siirryttyään Carolinaan Edmontonista aiemmin tänä vuonna sekä Detroit voitti Toronton 5 – 2, Detroitin Olli Määtälle merkittiin maali ja syöttöpiste. Viime yönä Dallas voitti Nashvillen 5 – 1, Dallasin Roope Hintzille merkittiin maali ja Dallasin Miro Heiskaselle 2 syöttöpistettä.

Itäisen konferenssin Metropolitan divisioonan kärki: Carolina, 107 pistettä, New Jersey, 104 pistettä ja New York Rangers, 101 pistettä. Kaikki kolme ovat varmistaneet pudotuspelipaikan. Neljäntenä olevalla New York Islandersilla on 87 pistettä ja viidentenä olevalla Pittsburghilla on 86 pistettä.

Atlantic – divisioonan kolmen kärki: Boston, 125 pistettä, Toronto, 100 pistettä ja Tampa Bay, 96 pistettä. Kaikki 3 ovat varmistaneet pudotuspelipaikan. Neljäntenä olevalla Floridalla on 85 pistettä ja viidentenä olevalla Buffalolla on 81 pistettä. , eli 11 pistettä vähemmän kuin Tampalla. Mainitut New York Islanders ja Pittsburgh ovat kiinni villi kortti-paikoissa, mutta ainakin Florida on vielä mukana kilpailussa. Buffalollakin on pieni mahdollisuus, Ottawa, 80 pistettä taitaa jo tarvita ihmeen.

Läntisen konferenssin Central – divisioonan kärki: Dallas ja Minnesota, 98 pistettä, ovat varmistaneet pudotuspelipaikan. Colorado, 96 pistettä, on myös lähellä suoraa paikkaa, neljäntenä oleva Winnipeg taistelee vielä kärkikolmikon paikoista, sillä on 89 pistettä, tosin se on pelannut 2 ottelua enemmän kuin Colorado. Viidentenä on Nashville, 84pistettä

Pacific – divisioonan kolmen kärki: Las Vegas, 103 pistettä, Los Angeles, 100 pistettä sekä Edmonton, 99 pistettä, ovat varmistaneet pudotuspelipaikan. Neljäntenä oleva Seattlella on 92 pistettä ja se on pelannut ottelun vähemmän kuin edellä olevat. Viidentenä on Calgary, 87 pistettä. Seattle ja Winnipeg ovat villi kortti-paikoilla, Calgary ja Nashville ovat vielä mukana kilpailussa.

Tulevia otteluja: Ensi yönä (Ti – Ke) pelataan mm. ottelut Florida – Buffalo, Toronto – Columbus, Carolina – Ottawa ja New Jersey – Pittsburgh kello 02.00, Nashville – Las Vegas kello 03.00, Calgary – Chicago kello 04.00, Vancouver – Seattle kello 05.00 sekä San Jose – Colorado kello 05.30. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan mm. ottelu New York Rangers – Tampa Bay kello 02.30.

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Sunnuntaina Newcastle voitti Manchester Unitedin maalein 2 – 0 ja West Ham voitti Southamptonin 1 – 0. Eilen Everton ja Tottenham jakoivat pisteet 1 – 1 tuloksella.

Arsenal johtaa sarjaa, se on kerännyt 72 pistettä ja Manchester City on toisena, sillä on 64 pistettä. Kolmantena olevalla Newcastlella, neljäntenä olevalla Tottenhamilla ja viidentenä olevalla Manchester Unitedilla on 50 pistettä kullakin. Tasapisteissä maaliero ratkaisee järjestyksen. Kuudentena oleva Brighton ja seitsemäntenä oleva Brentford ovat keränneet 43 pistettä. Liverpool on kahdeksas, sillä on 42 pistettä, Aston Villa yhdeksäs, sillä on 41 pistettä ja kymmenentenä oleva Fulham on saanut 39 pistettä. Chelsea on sijalla 11, se on kerännyt 39 pistettä ja sijalla 12 oleva Chelsea on saanut 38 pistettä. West Ham, Everton, Nottingham ja Bournemouth, 27 pistettä kullakin, ovat viimeiset säilyjät, jos sarja päättyisi nyt. Leeds, 26 pistettä, Leicester, 25 pistettä sekä Southampton, 23 pistettä putoaisivat. Sarjaa on jäljellä noin 10 kierrosta.

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Burnley johtaa sarjaa, se on kerännyt 84 pistettä. Toisena olevalla Sheffield Unitedilla on 73 pistettä. Kolmantena on Middlesbrough, sillä on 67 pistettä, kuten neljäntenä olevalla Lutonillakin. Millwall on viides ja Blackburn kuudes, molemmilla on 61 pistettä. Norwich on sijalla 7, sillä on 57 pistettä, kuten kahdeksantena olevalla Coventrylläkin. Yhdeksäntenä oleva West Bromwich on saanut 56 pistettä, kuten kymmenentenä oleva Prestonkin. Birmingham on sijalla 16, sillä on 48 pistettä. QPR, 42 pistettä, Rotherham, 41 pistettä ja Cardiff, 39 pistettä, olisivat viimeiset säilyjät, jos sarja päättyisi nyt. Huddersfield, myöskin 39 pistettä, Blackpool, 35 pistettä ja Wigan, 34 pistettä, putoaisivat. Wiganilta on vähennetty 3 pistettä talousvaikeuksien vuoksi. Otteluita on jäljellä noin 7.

Formula – 1 MM - sarja:

Kuten sunnuntain lähetyksessä kerroimme, Red Bullin Max Verstappen voitti sunnuntaiaamuna ajetun kauden kolmannen osakilpailun. Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi toiseksi ja Aston Martinin Fernando Alonso kolmanneksi. Aston Martinin Lance Stroll ajoi neljänneksi, Red Bullin Sergio Perez viidenneksi ja McLarenin Lando Norris kuudenneksi. Suomen ja Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi sijalle 11 ja Ferrarin Carlos Sainz jr. sijalle 12. Ferrarin Charles Leclerc oli yksi kahdeksasta keskeyttäneestä.

Verstappen johtaa sarjaa, hänellä on 69 pistettä. Toisena on Perez, 54 pistettä ja kolmantena Alonso, 45 pistettä. Hamilton on neljäs, hän on kerännyt 38 pistettä ja viidentenä olevalla Sainz jr:lla sekä kuudentena olevalla Strollilla on 20 pistettä. Leclerc on kymmenes, hänellä on 6 pistettä ja Bottas sijalla 11, hän on kerännyt 4 pistettä.

Red Bull näyttää ottavan heti komennon tallien sarjassa, sillä on 123 pistettä, kun toisena olevalla Aston Martinilla on 65 pistettä. Mercedes on kolmas, sillä on 56 pistettä ja Ferrari neljäs, se on kerännyt 26 pistettä. Alfa Romeo on kahdeksas, sillä on 6 pistettä ja Williams – talli kymmenes eli viimeinen, se on saanut yhden pisteen.

Seuraava kilpailu 30.04 Baku, Azerbaidžan

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta.