VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme mm. jääkiekon NHL – sarja sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

 

Jääkiekkoa, NHL:

New Jersey voitti Carolinan maalein 8 – 4, Carolinan Sebastian Aholle merkittiin maali. Carolina johtaa sarjaa nyt voitoin 2 – 1. Florida voitti Toronton jatkoerässä lukemin 3 – 2, Floridan Anton Lundellille merkittiin syöttöpiste, Florida johtaa sarjaa voitoin 3 – 0. Seattle voitti Dallasin 7 – 2, Seattlen Eeli Tolvaselle merkittiin maali ja syöttöpiste sekä Dallasin Jani Hakanpäälle maali. Seattle johtaa sarjaa voitoin 2 – 1. Viime yönä Las Vegas voitti Edmontonin maalein 5 – 1, Edmontonin Markus Niemeläinen ei pelannut. Las Vegas johtaa sarjaa voitoin 2 – 1.Tulevia otteluja: Ensi yönä pelataan ottelut New Jersey – Carolina kello 02.00 sekä Seattle – Dallas kello 04.30. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan ottelut Florida – Toronto kello 02.00 sekä Edmonton – Las Vegas kello 05.00

 

Jääkiekkoa, Euro Hockey Tour:

Kuten sunnuntaina Vertaisradion lähetyksessä kerroimme, Ruotsi voitti jatkoajalla Suomen maalein 4 – 3. Iltaottelussa Sveitsi yllätti isäntämaan Tsekin ja voitti ottelun varsinaisella peliajalla maalien 3 – 2. Voittonsa ansiosta Sveitsi voitti myös Tsekin turnauksen, se keräsi 6 pistettä. Ruotsi sijoittui toiseksi se sai 5 pistettä, Tsekki on kolmas, 4 pistettä ja Suomi jäi 3:lla pisteellään neljänneksi eli viimeiseksi.

 

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Sunnuntaina Arsenal voitti Newcastlen maalein 2 – 0 ja West Ham voitti Manchester Unitedin 1 – 0. Eilen Fulham voitti Leicesterin maalein 5 – 3, Everton voitti Brightonin 5 – 1 ja Nottingham voitti Southamptonin 4 – 3.

Manchester City johtaa sarjaa, se on kerännyt 82 pistettä. Arsenal on toisena, sillä on 81 pistettä, Arsenal on kuitenkin pelannut ottelun Manchester Cityä enemmän. Kolmantena on Newcastlem, se on saanut 65 pistettä. Neljäntenä olevalla Manchester Unitedilla on 63 pistettä, viidentenä oleva Liverpool on kerännyt 62 pistettä ja kuudentena olevalla Tottenhamilla on 57 pistettä, Brighton on seitsemäs, sillä on 55 pistettä, kahdeksantena olevalla Aston Villalla on 54 pistettä, yhdeksäntenä oleva Brentford on kerännyt 50 pistettä ja kymmenentenä olevalla Fulhamilla on 48 pistettä. Chelsea on sijalla 11, se on saanut 42 pistettä ja kahdentenatoista olevalla Crystal Palacella on 40 pistettä, kuten sijalla 13 olevalla Wolverhamptonillakin. Nottingham, 33 pistettä ja Everton, 32 pistettä, olisivat viimeiset sarjassa säilyjät, jos sarja päättyisi nyt. Leicester ja Leeds, 30 pistettä taistelevat vielä sarjassa säilymisestä. Sen sijaan Southampton, 24 pistettä, on käytännössä varma putoaja Sarjaa on jäljellä 3 kierrosta ja muutama rästiottelu.

 

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Eilen pelatulla viimeisellä runkosarjan kierroksella Blackpool voitti Norwichin maalein 1 – 0, Bristol City voitti QPR:n 2 – 0, Sheffield United voitti Birminghamin 2 – 1, Sunderland voitti Prestonin 3 – 0, Burnley voitti Cardiffin 3 – 0, Blackburn voitti Millwallin 4 – 3, Middlesbrough ja Coventry jakoivat pisteet 1 – 1 tuloksella sekä ottelut Luton – Hull ja Wigan – Rotherham päättyivät maalittomina.

Burnley voitti sarjan, se sai 101 pistettä. Sheffield United on toinen, se keräsi 91 pistettä. Nämä kaksi siis nousevat ensi kaudeksi valioliigaan. Kolmannesta nousijasta karsivat kolmanneksi sijoittunut Luton, 80 pistettä, neljäntenä oleva Middlesbrough, 75 pistettä, viidentenä oleva Coventry, 70 pistettä ja kuudenneksi niukasti sijoittunut Sunderland, 69 pistettä. Sanomme niukasti, koska myös seitsemänneksi sijoittunut Blackburn keräsi 69 pistettä, mutta sen maaliero on huonompi, joten se jäi Sunderlandin taakse. Millwall on kahdeksas, se keräsi 68 pistettä ja yhdeksäntenä olevalla West Bromwichilla ja kymmenentenä olevalla Swansealla on 66 pistettä. Norwichin loppusijoitus on 13, se sai 62 pistettä, Birmigham on sijalla 17, se sai 53 pistettä, kuten seuraavana oleva Huddersfieldkin ja sijalla 19 oleva Rotherham sekä sijalla 20 oleva QPR keräsivät 50 pistettä kumpikin. Reading ja Blackpool, 44 pistettä sekä Wigan, 42 pistettä, putosivat sarjaporrasta alemmaksi.

Nousukarsinnat, 1. ottelut: Sunderland – Luton lauantaina 13.05 kello 19.30 ja Coventry – Middlesbrough sunnuntaina 14.05 kello 14.00. 2. ottelut Luton – Sunderland tiistaina 16.05 kello 22.00 ja Middlesbrough – Coventry keskiviikkonna 17.05 kello 22.00

 

Formula – 1:sen MM – sarja:

Red Bull – tallin Max Verstappen voitti sunnuntaina ajetun kauden viidennen osakilpailun Miamissa, Yhdysvalloissa. Saman tallin Sergio Perez ajoi toiseksi ja Aston Martin – tallin Fernando Alonso kolmanneksi. Neljänneksi ajoi Mercedes – tallin George Russell, viidenneksi Ferrarin Carlos Sainz ja kuudenneksi Mercedes – tallin Lewis Hamilton. Suomen ja Alfa Romeo – tallin Valtteri Bottas ajoi sijalle 13.

Verstappen johtaa sarjaa, hän on kerännyt 119 pistettä. Perez on toisena, hänellä on 105 pistettä. Kaudesta näyttäisi tulevan Red Bull – kaksikon välinen, sillä kolmantena olevalla Fernando Alonsolla on 75 pistettä, eli jo 44 pistettä vähemmän kuin Verstappenilla. (Katso myös edellinen blogimerkintä). Neljäntenä on Hamilton, hänellä on 56 pistettä, viidentenä Sainz, hänellä on 44 pistettä ja kuudentena Russell, hän on saanut 40 pistettä. Bottas on sijalla 13, hän on kerännyt 4 pistettä, kuten seuraavana oleva kauden tulokas Oscar Piastrikin.

Red Bull – talli johtaa tallien sarjaa, se on kerännyt 224 pistettä ja toisena olevalla Aston Martin – tallilla on vasta 102 pistettä, eli jo 122 pistettä vähemmän kuin Red Bullilla (Katso tässäkin edellinen merkintä). Kolmantena on Mercedes – talli, sillä on 96 pistettä ja neljäntenä on Ferrari, sillä on 78 pistettä. Tässäkin tapahtuu jo iso hyppäys, sillä viidentenä oleva McLaren – talli on saanut vasta 14 pistettä ja kuudentena olevalla Alpine – tallilla on 8 pistettä. Alfa Romeo on sijalla 8, se on kerännyt 6 pistettä ja viimeisenä eli sijalla kymmenen olevalla Williams – tallilla on 1 piste.

Seuraava kilpailu 21.05, Imola, Italia.

 

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

 

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta