VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme jääkiekon SM – liiga ja NHL – sarja sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

 

Jääkiekkoa, SM – Liiga:

Liigan neljäs finaali, Pelicans – Tappara pelataan tänään kello 18.30. Tappara johtaa sarjaa voitoin 2 – 1, mestaruuteen vaaditaan 4 voittoa. Viides finaali Tappara – Pelicans pelataan torstaina kello 18.30 ja mahdollinen kuudes finaali Pelicans - Tappara lauantaina kello 17.00

 

Jääkiekkoa, NHL:

Carolina voitti New York Islandersin maalein 5 – 2, Carolinan Sebastian Aholle merkittiin maali ja 2 syöttöpistettä, Carolina johtaa sarjaa voitoin 3 – 1, neljällä voitolla jatkoon. Boston voitti Floridan 6 – 2, Boston johtaa sarjaa voitoin 3 – 1, Dallas voitti Minnesotan 3 – 2, Dallasin Roope Hintzille merkittiin 3 syöttöpistettä ja Dallasin Esa Lindelille syöttöpiste, voitot ovat tasan 2 – 2 sekä Edmonton voitti Los Angelesin jatkoerässä lukemin 5 – 4, voitot ovat tasan 2 – 2. Viime yönä New Jersey voitti New York Rangersin maalein 3 – 1. Voitot ovat tasan 2 – 2. Toronto voitti Tampa Bayn jatkoerässä 5 – 4, Toronto johtaa sarjaa voitoin 3 – 1, Las Vegas voitti Winnipegin 4 – 2, Vegas johtaa sarjaa voitoin 3 – 1 sekä Seattle voitti Coloradon jatkoerässä 3 – 2, Coloradon Mikko Rantanen teki molemmat Coloradon maalit, voitot ovat tasan 2 – 2.

Ensi yönä pelataan ottelut Carolina – New York Islanders kello 02.00, Dallas – Minnesota kello 03.00 sekä Edmonton – Los Angeles kello 04.30. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan ottelut Boston – Florida kello 02.00 sekä Colorado – Seattle kello 04.30

 

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Sunnuntaina Newcastle voitti Tottenhamin maalein 6 – 1.ja West Ham voitti Bournemouthin 4 – 0.

Arsenal johtaa sarjaa, se on kerännyt 75 pistettä ja Manchester City on toisena, sillä on 70 pistettä. Lisäksi Manchester City on pelannut 2 ottelua Arsenalia vähemmän. Kolmantena olevalla Newcastlella ja neljäntenä olevalla Manchester Unitedilla on 59 pistettä. Viidentenä olevalla Tottenhamilla on 53 pistettä ja Aston Villa on kuudentena, se on kerännyt 51 pistettä, Liverpool on seitsemäs, sillä on 50 pistettä, Brighton kahdeksas, se on saanut 49 pistettä, Fulham on yhdeksäs, sillä on 45 pistettä ja kymmenentenä oleva Brentford on kerännyt 44 pistettä. Yhdentenätoista olevalla Chelsealla on 39 pistettä ja Crystal Palace on kahdestoista, se on kerännyt 36 pistettä. Bournemouth, 33 pistettä, Leeds, 29 pistettä ja Leicester, 28 pistettä, olisivat viimeiset säilyjät, jos sarja päättyisi nyt. Everton, myöskin 28 pistettä (tasapisteissä maaliero ratkaisee järjestyksen), Nottingham, 27 pistettä ja Southampton, 24 pistettä, olisivat putoajat. Sarjaa on jäljellä 6 kierrosta ja muutamia rästiotteluja.

Tänään pelataan ottelut Wolverhampton – Crystal Palace kello 21.30, Aston Villa – Fulham kello 21.45 ja Leeds – Leicester kello 22.00. Keskiviikkona pelataan mestaruustaistelun kannalta tärkeä ottelu Manchester City – Arsenal kello 22.00. Keskiviikkona pelataan lisäksi ottelut Nottingham – Brighton kello 21.30 sekä Chelsea – Brentford ja West Ham – Liverpool kello 21.45. Torstaina pelataan ottelut Southampton – Bournemouth ja Everton – Newcastle kello 21.45 sekä Tottenham – Manchester United kello 22.00

 

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Sunnuntaina Sunderland voitti West Bromwichin maalein 2 – 1. Eilen Luton voitti Middlesbroughin maalein 2 – 1.

Burnley johtaa sarjaa, ja on siis varmistanut nousunsa ensi kaudeksi valioliigaan, se on kerännyt 92 pistettä. Toisena olevalla Sheffield Unitedilla on 82 pistettä, myös se alkaa olla varma nousija, kaksi parastahan nousee suoraan. Lisäksi Sheffield United on pelannut ottelun Burnleytä vähemmän ja 2 ottelua vähemmän kuin 5 seuraavaa joukkuetta. Kolmantena on Luton, sillä on 78 pistettä ja neljäntenä olevalla Middlesbroughilla on 74 pistettä. Coventry on viides, se on saanut 66 pistettä ja Sunderland kuudes, sillä on 65 pistettä. Sijoille 3 – 6 päätyvät joukkueethan ratkaisevat 1 nousijan. Kuudennesta sijasta pelataan sarjan loppuun asti. Millwallilla joka on seitsemäs, on myös 65 pistettä, kuten kahdeksantena olevalla Blackburnillakin. West Bromwich on yhdeksäs, sillä on 63 pistettä, kuten kymmenentenä olevalla Prestonillakin, Blackburn ja West Bromwich ovat pelanneet ottelun muita vähemmän. Urheilutoimittaja uskoo, että nämä joukkeet ratkaisevat kaksi avoinna olevaa nousukarsijan paikkaa. Norwich on sijalla 11, sillä on 62 pistettä, kuten kahdentenatoista olevalla Swanseallakin, nämä kuten loputkin, ovat menettäneet mahdollisuutensa nousukarsintaan. Birmingham on sijalla 17, sillä on 53 pistettä. QPR, 47 pistettä, Rotherham, 46 pistettä, Cardiff, 46 pistettä ja Huddersfield, 44 pistettä, olisivat viimeiset säilyjät, jos sarja päättyisi nyt. Reading, 43 pistettä, taistelee vielä säilymisestä. Blackpool, 41 pistettä, tarvinnee jo pienen ihmeen, kuten viimeisenä oleva Wigankin, jolla on 40 pistettä. Wiganilta on lisäksi vähennetty 3 pistettä talousvaikeuksien vuoksi. Rotherham, Cardiff ja Huudersfield ovat pelanneet ottelun muita vähemmän.

Ottelukierroksia on jäljellä noin 2.

Tänään tiistaina pelataan ottelu Blackburn – Burnley kello 22.00, huomenna pelataan ottelu Sheffield United – West Bromwich kello 22.00 ja ottelu Rotherham – Cardiff pelataan torstaina kello 22.00

 

Jalkapalloa, Suomi, Veikkausliiga:

HJK johtaa sarjaa, sillä on 10 pistettä. Seuraavina ovat AC Oulu, FC Lahti, SJK sekä Honka, kaikilla on 5 pistettä. Seuraavina ovat Ilves, KuPS ja KTP 4 pistettä. Interillä on 3 pistettä Hakalla 2 pistettä ja IFK Mariehamnilla sekä VPS:llä on 1 piste.

Seuraavia otteluja: Lahti – Inter lauantaina kello 14.00, HJK – Haka lauantaina kello 15.00 sekä AC Oulu – SJK ja Ilves – KTP lauantaina kello 17.00

Mainittakoon, että tasapisteissä maaliero ratkaisee järjestyksen (Jos se on sama, todennäköisesti aakkosjärjestys – ainakin ennen kauden päättymistä (toim. huom.)).

 

Jalkapalloa, Suomi, ykkönen:

Gnistan johtaa sarjaa ja SJK on toisena, molemmilla on 6 pistettä. Kolmantena on KäPa, sillä on 4 pistettä. Salpa (Salon palloilijat) on neljäs, MP viides ja Ekenäs IF kuudes sekä JäPS (Järvenpää) seitsemäs, kaikilla on 3 pistettä. KPV:llä on 2 pistettä, TPS:llä, Jarolla ja Jyväskylän JJK:lla on 1 piste sekä HIFK on vielä ilman pisteitä.

Seuraavia otteluja: MP – KPV ja SalPa – HIFK lauantaina kello 16.00 ja JJK – SJK-Akatemia lauantaina kello 17.00

 

Rallin MM – sarja:

Kuten sunnuntaisessa Vertaisradion lähetyksessä kerroimme, Toyotan Elfyn Evans voitti viikonloppuna ajetun Kroatian rallin, kauden neljännen osakilpailun. Toiseksi ajoi Fordin Ott Tänak, hän hävisi Evansille 27 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Hyundain Esapekka Lappi, hän hävisi Evansille noin 58 sekuntia ja neljänneksi sijoittui Toyotan Kalle Rovanperä, minuutin ja 18 sekuntia evansille hävinneenä. Viidenneksi ajoi Toyotan Sebastian Ogier, hän hävisi Evansille minuutin ja 28 sekuntia ja kuudenneksi Toyotan Takamoto Katsuta, 2 minuuttia 22 sekuntia Evansille hävinneenä.

Ogier johtaa sarjaa ja Evans on toisena, molemmilla on 69 pistettä, Ogierilla on 2 voittoa Evansin yhtä vastaan. Rovanperä on kolmantena, hänellä on 68 pistettä. Tänak on neljäntenä, hänellä on 65 pistettä, viidentenä on Neuville, hän on saanut 58 pistettä ja kuudentena oleva Lappi on kerännyt 31 pistettä.

Toyota johtaa tallien sarjaa, sillä on 161 pistettä, toisena olevalla Hyundailla on 132 pistettä ja kolmantena olevalla Fordilla on 108 pistettä.

 

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

 

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan jo torstaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta.