VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme Amerikkalaisen jalkapallon NFL – sarja, jääkiekon SM – liiga ja NHL – sarja sekä Englantilaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

 

Amerikkalaista jalkapalloa, NFL – sarja:

Perjantaiaamuna Suomen aikaa Jacksonville voitti New York Jetsin pistein 19 – 3. Muita tuloksia: Baltimore voitti Atlantan 17 – 9, Buffalo voitti Chicagon 35 – 13, Kansas City voitti Seattlen 24 – 10, Minnesota voitti New York Giantsin 27 – 24, Cincinnati voitti New Englandin 22 – 18, Houston voitti Tennesseen 19 – 14, San Francisco voitti Washingtonin 37 – 20, Dallas voitti Philadelphian 40 – 34, Green Bay voitti Miamin 26 – 20 sekä Los Angeles Chargers voitti Indianapoliksen 20 – 3.

Pudotuspeleihinhän jatkaa sekä AFC – että NFC konferenssin 4 divisioonavoittajaa sekä 3 parasta muuta joukkuetta divisioonaan katsomatta. NFC:n puolella paikkansa ovat varmistaneet Philadelphia, sillä on 13 voittoa ja 2 tappiota. Minnesota, 12 voittoa ja 3 tappiota, San Francisco, 11 voittoa ja 4 tappiota ja Dallas, sillä on 11 voittoa ja 4 tappiota. 3 muuta jatkaa tällä hetkellä ovat Tampa Bay 7 voittoa ja 7 tappiota sekä New York Giants, jolla on 8 voittoa, 6 tappiota ja 1 tasapeli ja Washington 7 voittoa, 7 tappiota ja 1 tasapeli. Seattle, sekä Detroit 7 voittoa ja 8 tappiota ovat lähimmät uhkaajat. Los Angeles Ramsilta, eli hallitsevalta Super Bowl voittajalta sekä Atlantalta, 5 voittoa ja 10 tappiota kummallakin, Arizonalta, 4 voittoa ja 11 tappiota sekä Chicagolta, 3 voittoa ja 12 tappiota, jää pudotuspelipaikka saavuttamatta tällä kaudella

AFC:n puolella Buffalo ja Kansas varmistivat oman divisioonansa voiton ja pudotuspelipaikan, molemmilla on 12 voittoa ja 3 tappiota. Myös Cincinnati, 10 voittoa ja 4 tappiota, Baltimore, 10 voittoa ja 5 tappiota sekä Los Angeles Chargers, 8 voittoa ja 6 tappiota varmistivat pudotuspelipaikan. Jacksonville, 7 voittoa ja 8 tappiota, sekä Miami, 8 voittoa ja 7 tappiota ovat tällä hetkellä menossa pudotuspeleihin. New England, ja New York Jets sekä Tennessee 7 voittoa ja 8 tappiota kullakin, ovat lähimmät haastajat. Tosin tuosta joukosta Jacksonville ja Tennessee ratkaisevat yhden paikan divisioonavoittajana. Cleveland, 6 voittoa ja 9 tappiota, Indianapolis, 4 voittoa, 10 tappiota ja 1 tasapeli, Denver, 4 voittoa ja 11 tappiota sekä Houston 1 voitto, 12 tappiota ja 1 tasapeli ovat jo menettäneet pudotuspelimahdollisuutensa.

Enemmän NFL – asiaa urheilukornerissa, vertaisradiossa, perjantaina 30.12.2022 kello 19.00

 

Jääkiekkoa, SM – Liiga:

Eilen Kärpät voitti JYPin maalein 5 – 3, Oululaisten maalit ensin mainittuna, TPS voitti Ilveksen 4 – 1, Jukurit voitti KalPan voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 5 – 4, Lukko voitti jatkoajalla Sportin 3 – 2 sekä Tappara voitti HPK:n 5 – 2.

Lukko johtaa sarjaa, se on kerännyt 65 pistettä. Pelicans on toisena, sillä on 62 pistettä. Kolmantena oleva Tappara on kerännyt 59 pistettä ja neljäntenä olevalla Ilveksellä on 56 pistettä. TPS on viides, sillä on 55 pistettä ja kuudentena olevalla Kärpillä on 53 pistettä. Kalpa on seitsemäs, se on kerännyt 50 pistettä, kahdeksantena olevalla Jukureilla on 47 pistettä ja yhdeksäntenä olevalla Ässillä on 45 pistettä. JYP on kahdestoista, se on kerännyt 40 pistettä, kuten seuraavana oleva HPK:kin, molemmilla on myös sama määrä otteluja pelattuna. Sport, 39 pistettä sekä SaiPa, 31 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä. JYPin seuraava ottelu on torstaina 29.12, jolloin Ässät saapuu Jyväskylän Hippokselle vieraaksi. Lisää tilastoja ja otteluja lähteessämme, liiga.fi – sivulla.

 

Jääkiekkoa, NHL

Poimintoja: Carolina voitti jatkoajalla Pittsburghin maalein 4 – 3, Carolinan Jesperi Kotkaniemelle merkittiin syöttöpiste, New York Rangers voitti New York Islandersin 5 – 3, Rangersin Kaapo Kakolle merkittiin syöttöpiste, Washington voitti Winnipegin 4 – 1, Washingtonin Alex Ovechkinille merkittiin 2 maalia ja syöttöpiste. Hänellä on nyt yhteensä 802 maalia, jolla hän siirtyi yksin kaikkien aikojen maalintekijätilaston toiselle sijalle, edellään enää Wayne Gretzky, joka teki aikanaan 894 maalia, Colorado voitti Nashvillen jatkoajalla 3 – 2, Coloradon Mikko Rantaselle merkittiin maali ja syöttöpiste sekä Coloradon Artturi Lehkoselle syöttöpiste, Dallas voitti Montrealin 4 – 2, Dallasin Roope Hintzille merkittiin 2 maalia ja Dallasin Joel Kivirannalle maali, Chicago voitti Columbuksen 5 – 2 sekä Carolina voitti Philadelphian 6 – 5, Carolinan Jesperi Kotkaniemelle merkittiin maali sekä Carolinan Teuvo Teräväiselle ja Rasmus Ristolaiselle syöttöpisteet. Ensi yönä (Ti – Ke) pelataan mm. ottelut: Carolina – Chicago ja New York Rangers – Washington kello 02.00, Columbus – Buffalo ja New York Islanders – Pittsburgh kello 02.30, Nashville – Dallas kello 03.00 sekä Arizona – Colorado ja Calgary – Edmonton kello 04.00 . Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan mm. ottelu: Pittsburgh – Detroit kello 02.30.

 

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Englannin valioliiga palasi eilen MM – kisatauolta, tässä poimintoja: Newcastle voitti Leicesterin maalein 3 – 0, Fulham voitti Crystal Palacen 3 – 0, Liverpool voitti Aston Villan 3 – 1 ja Arsenal voitti West Hamin 3 – 1. Tänään pelataan ottelut Chelsea – Bournemouth kello 19.30 ja Manchester United – Nottingham kello 22.00. Huomenna keskiviikkona pelataan ottelu Leeds – Manchester City kello 22.00.

Arsenal johtaa sarjaa, se on kerännyt 40 pistettä. Newcastle on toisena, sillä on 33 pistettä, Manchester City kolmantena, sillä on 32 pistettä ja Tottenham neljäntenä, se on kerännyt 30 pistettä. Manchester United on viides, sillä on 26 pistettä, kuudentena olevalla Liverpoolilla on 25 pistettä ja seitsemäntenä oleva Brighton on kerännyt 24 pistettä. Fulham on kahdeksas, sillä on 22 pistettä, yhdeksäntenä oleva Chelsea on kerännyt 21 pistettä ja kymmenentenä olevalla Brentfordilla on 20 pistettä. Crystal Palace on yhdestoista, sillä on 19 pistettä, Aston Villa kahdestoista, sillä on 18 pistettä, kolmantenatoista oleva Leicester on kerännyt 17 pistettä ja neljäntenätoista oleva Bournemouth on kerännyt 16 pistettä. West Ham ja Everton, 14 pistettä kummallakin, Wolverhampton ja Nottingham, 13 pistettä sekä Southampton, 12 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

 

Jalkapalloa, Englannin mestaruussarja:

Eilen Luton voitti Norwichin maalein 2 – 1, Teemu Pukki teki Norwichin maalin, Sheffield United voitti Coventryn 3 – 1, Huddersfield voitti Prestonin 2 – 1, Blackpool ja Hull tasasivat pisteet 1 – 1 tuloksella sekä Cardiff ja QPR pelasivat maalittoman tasapelin.

Burnley johtaa sarjaa, se on kerännyt 47 pistettä, kuten toisena oleva Sheffield Unitedkin. Kolmantena on Blackburn, 39 pistettä, neljäntenä Watford, 37 pistettä, viidentenä Norwich, 35 pistettä, kuten kuudentena olevalla Millwallilla ja seitsemäntenä olevalla QPR:lläkin. Sunderland on kahdeksas ja Preston yhdeksäs, molemmilla on 34 pistettä. Seuraavina olevilla Middlesbroughilla, Coventryllä ja Lutonilla on 33 pistettä. Birmingham on neljästoista, sillä on 32 pistettä, kuten edellään olevalla West Bromwichilla ja sijalla 15 olevalla Swansealla ja kuudentenatoista olevalla Readingilla. Blackpool, 25 pistettä, Wigan 24 pistettä sekä Huddersfield, 19 pistettä ovat sarjataulukossa viimeisinä.

 

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette sekä Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa ja vuodenvaihdetta blogitoimitukselta.