VERTAISRADIO

Tänään aiheinamme mm. jääkiekon NHL – sarja ja MM – kilpailut sekä Englantilaista ja kotimaista jalkapalloa. Mukana myös tulevia otteluja, ajat Suomen aikaa ja lähetykset pääsääntöisesti maksukanavilla.

Jääkiekkoa, NHL:

Viime yönä Las Vegas voitti Dallasin maalein 6 – 0. Las Vegas jatkaa finaaliin voitoin 4 – 2.  Finaaleissa pelaavat siis Idän voittaja Florida ja Lännen voittaja Las Vegas. Saadaanko Suomeen uusia Stanley Cup voittajia, mahdollisuus on 50 prosenttia. Las Vegasin joukkueessa ei pelaa suomalaisia, Floridassa pelaavat mm. Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen. Finaalit alkavat lauantain 03. ja sunnuntain 04.06 välisenä yönä Las Vegasissa kello 03.00 Suomen aikaa.

Jääkiekkoa, Maailmanmestaruuskilpailut:

Pronssiottelussa Latvia nappasi ehkä hieman yllättäen pronssimitalit, kun se voitti USA:n jatkoajalla maalein 4 – 3. Finaalissa Kanada voitti Saksan maalein 5 – 2. Mestaruus on Kanadalle jo 28s kautta aikojen. Ensi vuonna kisat järjestetään Tsekissä, 2025 Ruotsin ja Tanskan yhteiskisoina, 2026 Sveitsissä ja 2027 Saksassa.

Jalkapalloa, Englannin valioliiga:

Sunnuntaina Brentford voitti Manchester Cityn maalein 1 – 0, Arsenal voitti Wolverhamptonin peräti 5 – 0, Manchester United voitti Fulhamin 2 – 1, Aston Villa voitti Brightonin 2 – 1, Southampton ja Liverpool jakoivat pisteet 4 – 4 tuloksella sekä ottelut Chelsea – Newcastle ja Crystal Palace – Nottingham päätyivät pistejakoon 1 – 1 tuloksella.

Manchester City voitti mestaruuden, se keräsi 89 pistettä ja Arsenal sijoittui toiseksi, se sai 84 pistettä. Manchester United on kolmas, se keräsi 75 pistettä. Newcastle on neljäs, se sai 71 pistettä, Liverpool viides, sillä on 67 pistettä ja Brighton kuudes, se sai 62 pistettä. Aston Villa on seitsemäs, se keräsi 61 pistettä, kahdeksantena olevan Tottenhamin pistesaalis on 60 pistettä, yhdeksäntenä oleva Brentford sai 59 pistettä ja kymmenentenä oleva Fulham keräsi 52 pistettä. Crystal Palace on yhdestoista, se sai 45 pistettä ja kahdentenatoista oleva Chelsea keräsi 44 pistettä. Bournemouth, 39 pistettä, Nottingham, 38 pistettä ja Everton, 36 pistettä, ovat viimeiset sarjassa säilyjät. Leeds, 34 pistettä, Leicester, 31 pistettä sekä Southampton, 25 pistettä, putoavat mestaruussarjaan.

Jalkapalloa, Suomi, Veikkausliiga:

SJK johtaa sarjaa, sillä on 20 pistettä. Toisena oleva HJK ja kolmantena oleva KuPS ovat keränneet 19 pistettä. Neljäntenä on Oulu, sillä on 14 pistettä, viidentenä olevalla Hongalla on 12 pistettä ja kuudentena oleva ILves on kerännyt 11 pistettä. Turun Inter, 7 pistettä sekä Mariehamn, Lahti ja VPS, kaikilla on 6 pistettä, ovat sarjataulukossa viimeisinä

Jalkapalloa, Suomi, ykkönen:

Gnistan johtaa sarjaa, sillä on 17 pistettä. Ekenäs on toisena ja Mikkelin Palloilijat kolmantena, kummallakin on 16 pistettä. HIFK on neljäs, sillä on 14 pistettä, SJK-akatemia viides, se on saanut 12 pistettä ja kuudentena oleva Salon Palloillijat on kerännyt 10 pistettä. Jyväskylän JJK on sijalla 11, sillä on 5 pistettä, kuten sen edellä olevalla Jarollakin.

Pesäpalloa, Superpesis, Miehet:

Sunnuntaina Vimpeli voitti Kouvolan supervuoroparin jälkeen lukemin 2 – 1, Sotkamo voitti Pattijoen 2 – 0, Koskenkorva voitti Alajärven 2 – 1 ja Manse voitti Imatran 2 – 0.

Sotkamo johtaa sarjaa ja Kempele on toisena, molemmilla on 8 pistettä. Kolmantena olevalla Vimpelillä, neljäntenä olevalla Joensuulla ja viidentenä olevalla Kouvolalla on 7 pistettä. Hyvinkää on kuudes, se on saanut 6 pistettä. Seuraavina ovat Manse, Kitee ja Alajärvi, kaikilla on 3 pistettä. Imatra ja Seinäjoki, 1 piste, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

Pesäpalloa, Superpesis, Naiset:

Sunnuntaina Jyväskylän Kirittäret voitti Helsinkiläisen Roihuttaret jaksoin 2 – 0, juoksut jaksoittain 5 – 2 ja 4 – 0, Kirittärien luvut ensin mainittuina.

Pori johtaa sarjaa, sillä on 12 pistettä. Toisena oleva Kirittäret, kolmantena oleva Lapua, neljäntenä oleva Manse ja viidentenä oleva Joensuu ovat keränneet 10 pistettä. Kuudentena olevalla Feralla ja seistsemäntenä olevalla Seinäjoella on 8 pistettä. Kempele ja Hyvinkää, 1 piste sekä Helsingin Roihuttaret, jonka pistetili on vielä avaamatta, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

Pesäpalloa, Ykköspesis, Miehet:

Sunnuntaina Jyväskylän Lohi voitti Kankaanpään jaksoin 2 – 0, juoksut jaksoittain 5 – 2 ja 2 – 1, Lohen luvut ensin mainittuina.

Hamina johtaa sarjaa ja Kannus on toisena, molemmilla on 7 pistettä. Kolmantena oleva Jyväskylän Kiri ja neljäntenä oleva Kuopio ovat keränneet 5 pistettä, viidentenä oleva Seinäjoki on saanut 4 pistettä ja seuraavina olevilla Simon Kirillä, Jyväskylän Lohella ja Kouvolan 2-joukkueella on 3 pistettä. Kankaanpää, Oulu, Loimaa ja Alavus, 2 pistettä jokaisella, ovat sarjataulukossa viimeisinä.

Jyväskylän Lohen seuraava ottelu on 02.06, jolloin se matkustaa Haminan vieraaksi kello 18.00 alkavaan otteluun.

Formula – 1:

Red Bullin Max Verstappen voitti sunnuntaina ajetun Monacon osakilpailun. Aston Martinin Fernando Alonso ajoi toiseksi ja Alpinen Esteban Ocon kolmanneksi. Mercedekset valloittivat kaksi seuraavaa sijaa: Lewis Hamilton ajoi neljänneksi ja George Russell viidenneksi. Ferrarin Charles Leclerc ajoi kuudenneksi. Ferrarin Carlos Sainz jr. ajoi kahdeksanneksi, Suomen ja Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi sijalle 11 sekä Red Bullin Sergio Perez sijalle 16.

Verstappen johtaa sarjaa, hän on kerännyt 144 pistettä. Perez on toisena, hänellä on 105 pistettä. Kolmantena oleva Fernando Alonso sai hieman Pereziä kiinni, hänellä on 75 pistettä, eli 30 pistettä vähemmän kuin Perezillä. Neljäntenä on Hamilton, hänellä on 69 pistettä, viidentenä Russell, hänellä on 50 pistettä ja kuudentena Saintz, hän on saanut 48 pistettä. Bottas on sijalla 14, hän on kerännyt 4 pistettä.

Red Bull – talli johtaa tallien sarjaa, se on kerännyt 249 pistettä ja toisena olevalla Aston Martin – tallilla on vasta 120 pistettä, eli jo 129 pistettä vähemmän kuin Red Bullilla. Kolmantena on Mercedes – talli, sillä on 119 pistettä ja neljäntenä on Ferrari, sillä on 90 pistettä. Tässäkin tapahtuu jo iso hyppäys, sillä viidentenä oleva Alpine – talli on saanut vasta 35 pistettä ja kuudentena olevalla McLaren – tallilla on 17 pistettä. Alfa Romeo on sijalla 8, se on kerännyt 6 pistettä ja viimeisenä eli sijalla kymmenen olevalla Williams – tallilla on 1 piste.

Seuraava kilpailu 04.06, Barcelona, Espanja.

Muistutetaan lopuksi, että urheilutoimitukselle voi lähettää palautetta osoitteeseen sportti(at)rahattomat.fi

Tässä oli tämä päivitys, palataan blogin osalta asiaan ensi tiistaina. Pysykää terveinä ja kuunnelkaa Vertaisradiota, kuuntelemaan pääsette Vertaisradio.fi – sivuston etusivuilla olevan linkin kautta. Etusivulla näkyvät myös Radion Facebook-sivut, joilla tiedotamme tulevista lähetyksistä. Hyvää jatkoa blogitoimitukselta